icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

GUA SHA - Din väg till naturlig, vacker hud

GUIDE: Allt du behöver veta om GUA SHA

Välkommen till en värld av naturlig skönhet och välbefinnande. Här kommer vi att fördjupa oss i det fascinerande ämnet Gua Sha. En antik kinesisk skönhetsmetod som har blivit mycket populär i den västerländska världen. Läs vidare för att upptäcka hur denna enkla men effektiva teknik kan förvandla din hud och ditt välbefinnande.

Gua Sha [uttalas "gwa sja"]

Vad är Gua Sha?

Gua Sha är en flera tusen år gammal kinesisk massageteknik som använder speciella stenar för att skrapa huden och öka blodcirkulationen samt avlägsna avfallsprodukter. "Gua sha" kan översättas från kinesiska till "att skrapa" och "röda fläckar", och har blivit mycket populärt över hela världen, bland annat på grund av dess förmåga att rensa huden från ansamlad lymfvätska, spänningar och smärta. Gua Sha ger omedelbar effekt och kan med fördel användas i din dagliga skönhetsrutin.

 

Det är en naturlig och effektiv metod för att förbättra hudens hälsa och lyster. Gua Sha är mer än bara en skönhetstrend. Det är en beprövad teknik som har använts i årtusenden för att främja hälsa och välbefinnande.

Med vårt Gua sha-set får du både den traditionella gua sha-stenen och den populära ansiktsrullen. Massagestenen kan också användas för att massera nacken med syftet att motverka migrän och muskelsmärta. Gua Sha-massage är särskilt känd för sin förmåga att minska svullnad och ge en fräschare uppenbarelse på grund av dess förmåga att öka blodcirkulationen och dränera lymfvätska.

Beställ Gua Sha Set

Så fungerar Gua Sha

Gua Sha fungerar genom att stimulera blodcirkulationen och lymfdräneringen, vilket hjälper till att avlägsna avfallsprodukter och minska inflammation. Det kan också hjälpa till att lindra spänningar i musklerna och förbättra hudens elasticitet. När du skrapar huden med Gua Sha stenen skapar du ett lätt tryck som hjälper till att stimulera kroppens naturliga läkningsprocess.

Gua sha med Comforth Scandinavia

Fördelarna med Gua Sha-massage

Som en av dagens mest populära former av naturliga ansiktsbehandlingar i Asien och resten av världen kan Gua Sha bli en favorit i din dagliga skönhetsrutin.

Gua Sha-massage är känd för sina många fördelar:

✓ Ökar blodcirkulationen
✓ Reducerar svullnad och puffighet
✓ Dränerar lymfvätska
✓ Löser upp spänningar i ansiktet, halsen, käken och nacken
✓ Förbättrar hudens struktur
✓ Minskar påsar och mörka ringar under ögonen

 

Se produkten

Så här använder du din gua sha

Gua sha är en enkel behandling som handlar om att följa hudens naturliga linjer.

Ett bra tips är att lägga ditt Gua Sha-set i kylskåpet. På så sätt får du en svalkande effekt som hjälper mot svullnad och puffighet.

Behandling med Gua Sha ansiktsrulle

Med ansiktsrullen från Comforth Scandinavia är det lätt att utföra en Gua Sha-behandling. Du kan använda rullen både i ansiktet och på halsen.

Använd din Gua Sha ansiktsrulle i 5-10 minuter åt gången. Du kan med fördel använda rullen både på morgonen och kvällen för bästa effekt. Kom ihåg att alltid använda kräm, olja eller serum innan du börjar rulla.

Använd den lilla rullen för finare områden och den stora rullen för större områden.

Så här gör du:

1. Börja i mitten av ansiktet och rulla utåt över kinderna.
2. Rulla från ögonbrynen upp över pannan.
3. Rulla från underläppen ner längs halsen.

 

Behandling med gua sha sten

För att få det bästa resultatet av behandlingen med Gua Sha-sten är det viktigt att använda den på rätt sätt. Se till att hålla den platt mot huden och undvik att använda kanterna på stenen. Använd måttligt till kraftigt tryck för optimal massage. Se illustrationen på bilden för hur Gua Sha-stenen ska användas både på halsen och ansiktet.

1. Först bör du fukta huden och sedan applicera ansiktsolja eller kräm och massera in den väl.

2. Håll din Gua Sha med den böjda sidan mot ditt ansikte. Förflytta stenen försiktigt från toppen av halsen och nedåt för att dränera vätska. Upprepa 3-5 gånger.

3. Förflytta nu stenen längs käklinjen, hakan och runt munnen. Sträck huden tre till fem gånger som på bilden. Förflytta alltid stenen i korta strykningar åt ett håll - aldrig fram och tillbaka. Om du vill minska svullnad, börja försiktigt och öka trycket gradvis för att slappna av musklerna.

4. Tryck stenen platt mot huden under ögonen eller över irriterade områden för att lindra svullnad.

5. Slutligen: Förflytta Gua Sha'en i korta, lodräta rörelser från ögonbrynen upp över pannan eller håll och tryck mellan ögonbrynen för att lindra spänningar.

Använd din Gua Sha-sten för att massera de valda områdena och känn en känsla av avslappning. Varje område bör masseras cirka 5 gånger. Om du ser små blåmärken efter en kroppsbehandling med Gua Sha är det helt normalt. Dessa märken beror på frigörandet av stagnerat blod och blockeringar i vävnaden. De kommer dock att försvinna snabbt igen.

Body Gua Sha - välbefinnande för hela kroppen

Body Gua Sha är ett fantastiskt sätt att föra fördelarna med Gua Sha till hela kroppen. Det kan hjälpa till att lösa upp spänningar, förbättra blodcirkulationen och ge en känsla av djup avslappning. Oavsett om du använder det på dina armar, ben, rygg eller mage kan Body Gua Sha hjälpa till att förbättra din hud och ditt välbefinnande.

Gua Sha före och efter

Efter regelbunden användning av Gua Sha kommer du att börja se märkbara resultat. Din hud kommer att se mer strålande ut, och du kommer att uppleva en förbättring av hudton och struktur. Från minskad svullnad till en mer definierad ansiktskontur kan Gua Sha verkligen göra skillnad för ditt utseende.

Traditionell massage möter modern wellness.

Medan Gua Sha representerar en djupgående tradition inom kinesisk välmående, erbjuder vi också moderna lösningar för att komplettera din wellness-rutin. Prova bland annat vårt Infraröda Bastufilt, utformat för att ge dig djup avslappning, detoxa kroppen och förbättra blodcirkulationen. I kombination med Gua Sha-massage kan du skapa en holistisk spa-upplevelse hemma, som både vårdat din hud och ditt sinne. Upptäck fördelarna med sauntäcket och fördjupa dig i en värld av komfort och välbefinnande.

Så här rengör du din Gua Sha:

Det är viktigt att hålla din Gua Sha ren för att säkerställa att du inte överför bakterier till din hud. Rengör din Gua Sha efter varje användning med mild tvål och vatten, och torka den noggrant. Detta kommer att bidra till att förlänga livslängden på din Gua Sha-sten och säkerställa att du får de bästa resultaten från din Gua Sha-massage.

Välj rätt Gua Sha-sten

När du väljer en Gua Sha-sten är det viktigt att överväga din hudtyp och dina specifika behov. Olika stenar har olika egenskaper, så det är viktigt att välja den som passar dig bäst. Till exempel är jade-stenar kända för sina lugnande egenskaper, medan rosenkvarts-stenar är kopplade till kärlek och läkning.

Gua Sha är en kraftfull teknik som kan förbättra din hud och ditt välbefinnande. Oavsett om du är nybörjare med Gua Sha eller en erfaren användare hoppas vi att denna guide har gett dig användbar information och inspiration. Kom ihåg, skönhet kommer inifrån, och genom att ta hand om din kropp kan du hjälpa din hud att se sitt bästa ut.

Har du frågor?

Vanliga frågor om Gua Sha

GUA SHA

Läs mer

Djupgående och effektiv smärtbehandling med ems

Djupgående och effektiv smärtbehandling med ems

EMS (Electrical Muscle Stimulation) teknologi har revolutionerat tillvägagångssättet till muskelträning, rehabilitering och smärtlindring. Genom att använda elektriska impulser för att stimulera mu...

Läs mer
Välbefinnande börjar här: Hur en bastufilt kan öka ditt välbefinnande

Välbefinnande börjar här: Hur en bastufilt kan öka ditt välbefinnande

Välbefinnandet börjar här med en bastufilt hemma. Minska stressen, förbättra sömnkvaliteten och få en friskare hud.

Läs mer
Fördelar med en Infraröd Bastufilt

Fördelar med en Infraröd Bastufilt

När vardagens stress blir för mycket är det viktigt att ta ett steg tillbaka och ta hand om sig själv. Ett sätt att göra detta är att investera i en infraröd bastufilt. Fler och fler människor anvä...

Läs mer
x