icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

Röda prickar efter rakning

Röda prickar uppstår när du rakar dig. När du rakar dig kan huden bli irriterad, och när håren börjar växa tillbaka, kan det bildas röda prickar. Och de är både obekväma och irriterande att hantera – men det finns lyckligtvis råd att få.

Men vad gör man åt röda prickar efter rakning? Om du vill veta det, så läs vidare här.

Undvik röda prickar efter rakning

Du känner säkert igen det. Du har precis rakat dig, och så börjar röda prickar visa sig direkt. Du hinner knappt klä på dig igen innan de röda prickarna gör sin ankomst. Så kan det åtminstone kännas.

Men det finns bra råd att få mot de irriterande prickarna som kommer som en reaktion på hårborttagning. Det är särskilt rakning som kan orsaka problem. För även om rakning är en fast del av mångas vardag, är det också den hårborttagningsmetod som kan irritera huden mest.

Lyckligtvis finns det flera saker du kan göra för att undvika att irritera huden så att du får de röda prickarna.

FEM BRA RÅD MOT RÖDA PRICKAR

Det finns många bra huskurer och dyra krämer du kan använda om du vill undvika röda prickar. Det allra bästa du kan göra är att helt låta bli att raka dig.

Men det vet vi väl att inte är realistiskt för alla. Det finns nämligen många som inte kan vara utan rakningen. Tyvärr är inte friktionen från rakbladet alltid så skonsam mot huden. Och om hårets struktur dessutom är lockigt, eller huden är känslig, kan röda prickar orsaka stora besvär.

Därför får du här fem tips för att förebygga röda prickar.

#1

Undvik att raka dig för ofta

Om du tenderar att få röda prickar bör du undvika att raka dig för ofta. Ju mer du rakar dig, desto mer irriterad blir huden.

#2

Om du ska raka dig, gör det ordentligt

Använd alltid ett fräscht rakblad och skölj bladet i kallt vatten efter varje rakning. På det sättet undviker du att bakterier, som kan irritera huden, samlas på ditt rakdon.

#3

Skölj området med kallt vatten

Det kanske inte är det mest angenäma, men det kan vara en bra idé att skölja huden med kallt vatten efter att du har rakat dig. Den svalkande effekten kommer att minska rodnaden och lugna hudens irritation.

#4

Använd fuktighetskräm

Efter badet kan du försiktigt klappa huden torr och applicera en skonsam kräm på det område du har rakat. Det är nämligen viktigt att se till att huden inte torkar ut om du vill undvika röda prickar.

#5

Ge det tid

Röda prickar borde läka av sig själva, och under tiden bör du undvika att raka området med de röda prickarna ytterligare.

Var kan man få röda prickar efter rakning?

Hur tar man bort röda prickar efter rakning

Tyvärr finns det inget snabbfix för att ta bort röda prickar. De kliande prickarna går oftast bort av sig själva, men det finns lyckligtvis några saker du kan göra för att behandla prickarna och förebygga nya.

Säg adjö till röda prickar för alltid

med permanent hårborttagning

Om du vill slippa att någonsin behöva oroa dig för röda prickar igen, finns det lyckligtvis en sista lösning. Med permanent hårborttagning behöver du inte tänka på att förebygga och behandla inåtväxta hår.

Läs mer

Vår blowout-guide: Hur du får till den perfekta blowouten hemma

Vår blowout-guide: Hur du får till den perfekta blowouten hemma

En bra blowout kan förvandla ditt hår från tråkigt till glamoröst och det kräver inte ens ett besök på salong. Vi guidar dig därmed till hur du får till den perfekta blowouten hemma.

Läs mer
Röda prickar efter rakning

Röda prickar efter rakning

Röda prickar uppstår när du rakar dig. När du rakar dig kan huden bli irriterad, och när håren börjar växa tillbaka, kan det bildas röda prickar. Och de är både obekväma och irriterande att hantera...

Läs mer
Djupgående och effektiv smärtbehandling med ems

Djupgående och effektiv smärtbehandling med ems

EMS (Electrical Muscle Stimulation) teknologi har revolutionerat tillvägagångssättet till muskelträning, rehabilitering och smärtlindring. Genom att använda elektriska impulser för att stimulera mu...

Läs mer
x