icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

Vår blowout-guide

Hur du får till den perfekta blowouten hemma

En bra blowout kan förvandla ditt hår från tråkigt till glamoröst och det kräver inte ens ett besök på salong. Vi guidar dig därmed till hur du får till den perfekta blowouten hemma.

Vad är en blowout?

En blowout är en metod som används för att torka och styla håret där man med hjälp av en klassisk hårfön och rundborste motverkar frizz och ger håret volym och glans. Det är en populär teknik på skönhetssalonger men med rätt verktyg och teknik kan man också uppnå en professionell finish hemma.

Guide till den perfekta blowouten

En blowout ger den volym, silkeslena glans och professionella finishishen som många strävar efter. Men för att uppnå en fyllig och silkeselen look är det viktigt att förbereda håret och använda rätt stylingverktyg.

Med vår COMFORTH AIRPRO 6-I-1 hårfön har det aldrig varit enklare att få till den look som gör att det ser ut som du precis stigit ut från salongen. Vi guidar dig därmed- steg för steg: 

#1

Förbered ditt hår

Tvätta håret med schampo och återfukta: Börja med att tvätta håret med ett volymgivande schampo och balsam eller inpackning som ger både volym och fukt. En blowout fungerar bäst på nytvättat hår eftersom det ger håret den bästa utgångspunkten för en silkeslen blowout.

Ta bort överflödigt vatten: Torka håret försiktigt med en handduk, helst en av mikrofiber. Ta bort överflödigt vatten från håret genom att dutta det försiktigt med en handduk. Det är viktigt att du inte gnuggar håret, eftersom friktion kan orsaka friss och skada håret.

#2

Dela upp och skydda

Använd värmeskydd: Innan du börjar använda fönen är det viktigt att du applicerar ett värmeskydd för att skydda ditt hår mot värmen från hårfönen. Använd en bra värmeskyddande spray eller serum och fördela det jämnt i hela håret.

Dela upp håret i mindre sektioner: För att få till en jämn och effektiv föning bör du dela upp håret i sektioner när det är fuktigt. Börja med att dela in håret i fyra större sektioner - två där fram och två där bak. Ett tips är att använda hårnålar eller hårklämmor för att separera sektionerna.

#3

Använd rätt verktyk

Nu är det dags för att börja torka och styla håret. COMFORTH AIRPRO™ - 6-I-1 Hårtork är ett perfekt verktyg för denna styling då den kombinerar flera funktioner i en och gör föningen både enklare och mer effektiv.

Välj rätt stylingverktyg: Med vår COMFORTH AIRPRO 6-I-1 Hårtork har det aldrig varit enklare att få en professionell look med din hårfön. Den levereras med flera utbytbara huvuden, inklusive en rundborste, som är perfekt för att skapa volym och forma håret. Välj därefter rundborsten och fäst den på hårtorkens skaft.

#4

Torka och styla

Nu är det dags för att börja torka och styla håret.

Börja med de bakre delarna: Börja med de bakre delarna av håret genom att ta en liten sektion av håret och placera rundborsten vid rötterna. Sätt hårtorken på medelvärme och dra borsten långsamt nedåt från rötterna samtidigt som du följer borsten med hårtorken.

Använd rätt teknik: För att uppnå maximal volym och släthet, rulla borsten inåt vid topparna. Upprepa processen tills sektionen är helt torr och slät.

Fortsätt med de utestående delarna: Upprepa därefter processen med varje sektion av håret. Ha tålamod och se till att varje sektion är helt torr innan du går vidare till nästa.

#5

Avsluta och fixera

Kyl ner: När du har torkat och stylat alla sektioner, ge då håret en sista svalkande blåsning med hårtorken. Detta hjälper för att få din blowout att hålla och ger även extra glans.

Lägg till avslutande produkter: För att hålla din blowout på plats och ge extra glans kan du applicera en lätt hårspray eller ett serum. Undvik tunga produkter eftersom de kan tynga ner håret och minska volym.

Korrigera små skönhetsfel: Använd en kam eller fingrarna för att försiktigt justera de delar som behöver lite extra fix.

#6

Få din föning att hålla länge

Sov på ett örngott av silke: Örngott av silke minskar friktion och hjälper till att bibehålla jämnhet och glans i håret.

Undvik fukt: Fukt kan förstöra en bra föning och använd därför en anti-frizz spray om du ska gå ut i fuktigt väder.

Använd torrschampo: För att förlänga din föning, använd torrschampo vid rötterna för att absorbera överflödig olja och bibehålla volymen.

Varför du ska välja en COMFORTH AIRPRO?

Läs mer

Vår blowout-guide: Hur du får till den perfekta blowouten hemma

Vår blowout-guide: Hur du får till den perfekta blowouten hemma

En bra blowout kan förvandla ditt hår från tråkigt till glamoröst och det kräver inte ens ett besök på salong. Vi guidar dig därmed till hur du får till den perfekta blowouten hemma.

Läs mer
Röda prickar efter rakning

Röda prickar efter rakning

Röda prickar uppstår när du rakar dig. När du rakar dig kan huden bli irriterad, och när håren börjar växa tillbaka, kan det bildas röda prickar. Och de är både obekväma och irriterande att hantera...

Läs mer
Djupgående och effektiv smärtbehandling med ems

Djupgående och effektiv smärtbehandling med ems

EMS (Electrical Muscle Stimulation) teknologi har revolutionerat tillvägagångssättet till muskelträning, rehabilitering och smärtlindring. Genom att använda elektriska impulser för att stimulera mu...

Läs mer
x