icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

MicroDerm Användningsguide

Innan behandling

Rengör huden så att den är torr och ren och avlägsna allt smink. Välj därefter ett sughuvud. Vid den första behandlingen rekommenderas diamanthuvudet.

Slå på maskinen med lägsta sugstyrkan och testa den på handens ovansida. Detta rekommenderas för att öva på vinkling och rörelser innan den används i ansiktet. Vänta i 5 minuter för att se din huds reaktion innan du går vidare.

Ansiktet kan med fördel ångas innan behandling för att öppna porerna. Det kan göras antingen med en ansiktsångare eller genom att koka vatten och sedan hålla ansiktet över det kokande vattnet i 5 - 10 minuter. Detta är dock ingen nödvändighet.

Under behandling

Maskinen har 4 sugstyrkor. Vid den första behandlingen är det viktigt att endast använda den lägsta och därmed mest skonsamma sugstyrkan. Vid efterföljande behandlingar kan du gradvis öka sugstyrkan. Undantag: Om du ska ta bort pormaskar runt näsan med det lilla sughuvudet kan sugstyrka 3 - 4 användas.

Behandlingen utförs genom försiktig förflyttning av maskinen över ansiktets naturliga linjer med snabba, jämna rörelser. Undvik att behandla ett område mer än 2 - 3 gånger och låt inte maskinen vila i samma position i flera sekunder.

Avbryt omedelbart behandlingen om den blir smärtsam. Smärta kan orsakas av att sugstyrkan är inställd för högt, att maskinen vilar för länge i samma position eller att ett och samma område har överbehandlats.

Efter behandling

Avlägsna sughuvudet och rengör det med vatten och eventuellt en tops. Det rekommenderas dessutom att sughuvudet desinficeras/rengörs med sprit.

Skölj ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna och lugna huden. Det är viktigt att huden får rikligt med fukt. Avsluta därför med din vanliga ansiktskräm eller mask.

Använd dina erfarenheter efter varje enskild behandling till att justera behandlingen så att den framöver bättre passar din hud.
Guide till Spapakketet

Använd spapaketet i följande ordning:

  1. Ånga ansiktet med den Nanojoniska Ansiktsångaren (tillsätt eteriska oljor till ångaren vid behov).
  2. Använd MicroDerm enligt instruktionerna (se "Guide till MicroDerm").
  3. Avsluta med CellCare Repair Creme.x