Innan behandling

Rengör huden så att den är torr och ren och avlägsna allt smink. Välj därefter ett sughuvud. Vid den första behandlingen rekommenderas diamanthuvudet.

Slå på maskinen med lägsta sugstyrkan och testa den på handens ovansida. Detta rekommenderas för att öva på vinkling och rörelser innan den används i ansiktet. Vänta i 5 minuter för att se din huds reaktion innan du går vidare.

Ansiktet kan med fördel ångas innan behandling för att öppna och slappna av porerna. Det kan göras antingen med en ansiktsångare eller genom att låta ångan från en behållare med kokande vatten träffa ansiktet i 5 - 10 minuter. Detta är dock ingen nödvändighet.

Under behandling

Maskinen har 4 sugstyrkor. Vid den första behandlingen är det viktigt att endast använda den lägsta och därmed mest skonsamma sugstyrkan. Vid efterföljande behandlingar kan du gradvis öka sugstyrkan. Undantag: Om du ska ta bort pormaskar runt näsan med det lilla sughuvudet kan sugstyrka 3 - 4 användas.

Behandlingen utförs genom försiktig förflyttning av maskinen över ansiktets naturliga linjer med snabba, jämna rörelser. Undvik att behandla ett område mer än 2 - 3 gånger och låt inte maskinen vila i samma position i flera sekunder.

Avbryt omedelbart behandlingen om den blir smärtsam. Smärta kan orsakas av att sugstyrkan är för högt inställd, att maskinen vilar för länge i samma position eller att ett område har överbehandlats.

Efter behandling

Avlägsna sughuvudet och rengör det med vatten och eventuellt en bomullspinne. Det rekommenderas dessutom att sughuvudet desinficeras/rengörs med sprit.

Skölj ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna och lugna huden. Det är viktigt att huden får rikligt med fukt. Avsluta därför med din vanliga ansiktskräm eller mask.

Använd dina erfarenheter efter varje enskild behandling till att justera behandlingen så att den framöver bättre passar din hud.