icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

Guide till Comforth IPL Pro

Comforth IPL Pro är lätt att använda och har en långvarig effekt, där hårväxten stoppar efter +12 veckors regelbunden behandling. Läs denna enkla guide för att lära dig hur du använder din IPL-hårborttagare. Med köpet medföljer också en detaljerad manual på svenska.

Innan du börjar

Innan du påbörjar en IPL-behandling rekommenderas det att testa hårborttagaren 24 timmar innan behandlingen på en liten yta för att undvika eventuella hudreaktioner.

Se till att huden är helt torr och fri från oljor eller krämer, eftersom detta kan påverka IPL-funktionen negativt.

Det är också viktigt att raka det område som ska behandlas för att säkerställa att ljusvågorna absorberas i hårfolliklarna och att behandlingen blir mer effektiv.

Ställ in maskinen efter dina behov

För att starta IPL-hårborttagaren, anslut den till ström och tryck på startknappen. Välj sedan styrkan från nivå 1 till 5 som bäst passar dina behov genom att följa färgguiden.

Ställ in maskinen efter det önskade behandlingsområdet, antingen ansikte, kropp eller intimområde. Använd auto-läget för större områden som benen genom att hålla blixtknappen inne i tre sekunder.

Så här använder du apparaten:

När du använder IPL-hårborttagaren är det viktigt att skydda ögonen. Därför rekommenderas det att använda de medföljande skyddsglasögonen under behandlingen.

När du har slagit på apparaten och valt önskad styrka, placera den mot huden i en vinkel på 90 grader. Blixtglaset kommer att blinka när det är klart att användas.

Du kan nu skicka ut ljusstrålar genom att trycka på knappen och flytta maskinen över huden.

Det rekommenderas att flytta maskinen med ungefär samma avstånd som blixtglaset och överlappa lite för att säkerställa att allt hår behandlas.

Avsluta behandlingen:

När du har behandlat det önskade området bör du upprepa processen på alla andra områden som du vill behandla.

Det är viktigt att vara noggrann och inte förbise några områden. Om du arbetar slarvigt kan det leda till ojämna och fläckiga resultat på vissa områden.

Så se till att ta din tid och vara noggrann så att du uppnår bästa möjliga resultat.

Rekommenderat behandlingsprogram

För att uppnå de bästa resultaten rekommenderas det att använda IPL en till två gånger i veckan i 12 veckor. Efter 4-5 veckor kommer du att kunna se och känna en skillnad, och efter 12 veckor kan du välja att fortsätta behandlingen eller gå vidare till efterbehandlingsfasen.

Efterbehandlingsfasen är viktig för att underhålla dina resultat, där IPL bör användas en gång varannan månad efter behandlingen.

Du kan alltid kontakta vår kundservice på kundservice@comforth.se eller på telefon 010-810 90 98 om du har frågor eller funderingar om IPL-hårborttagning.

 

x