icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

VARFÖR DENNA BEHANDLINGSFORM VINNER MARK

FÖRDELARNA MED EN INFRARÖD SAUNAFILT

När vardagens stress blir för mycket är det viktigt att ta ett steg tillbaka och praktisera självvård. Ett sätt att göra detta är genom att investera i en infraröd saunafilt. Allt fler människor använder infraröda saunafiltar som ett sätt att koppla av och uppnå en rad hälsofördelar. Medan traditionella bastur värmer upp luften använder infraröda bastur och saunafiltar ljus för att höja din kroppstemperatur och skapa en intensiv svettupplevelse. Detta hjälper dig inte bara att slappna av utan har också många fördelar för din hud, cirkulation och allmänna hälsa. Låt oss titta närmare på varför dessa filtar har blivit så populära och hur de fungerar.

Gå direkt till saunafilten här

SÅ HÄR FUNGERAR DET

Infraröda bastur fungerar genom att producera värme via fjärrinfraröda strålar (FIR). Denna typ av värme tränger djupare in i huden än traditionell varm luft, så din kropp kan nå högre temperaturer medan du svettar ut gifter och orenheter. FIR-vågorna absorberas direkt i din hud och dina muskler, vilket förbättrar cirkulationen, reducerar inflammation och ger allmän avslappning. Kombinationen av dessa effekter bidrar till att förbättra ditt immunsystem samt minska kronisk smärta och trötthet.

En infraröd saunafilt använder helt enkelt samma teknologi - men utan att du behöver investera hundratusentals kronor i att installera en infraröd bastukabin.

VAD KAN BEHANDLINGEN HJÄLPA MED?

Utöver de kraftfulla helande egenskaperna erbjuder en infraröd saunafilt också många andra hälsofördelar. För att börja med har studier visat att regelbunden användning kan hjälpa till att bränna kalorier och öka ämnesomsättningen. Dessutom kan det hjälpa din hud att se friskare ut genom att minska rynkor, förbättra elasticiteten och främja kollagenproduktionen. Slutligen har regelbunden användning av bastun kopplats till förbättrad kardiovaskulär hälsa genom att hjälpa till att sänka blodtrycksnivåerna.

Fördelar för kardiovaskulär hälsa

Forskning visar att användningen av en infraröd saunafilt kan bidra till att förbättra den kardiovaskulära hälsan genom att öka cirkulationen och minska inflammation. Infrarött ljus tränger djupt in i kroppens vävnader och muskler, vilket hjälper till att minska stress på hjärtat. Denna typ av intensiv värmeterapi bidrar till att främja hälsosammare blodtrycksnivåer, förbättrad sömnkvalitet och generellt ökad energinivå.

FÖRDELARNA MED EN INFRARÖD SAUNAFILT

Fördelar med avgiftning

Behandlingen fungerar genom att aktivera svettkörtlarna, som sedan frigör gifter från kroppen genom svett. Denna process kan hjälpa till att minska inflammation i leder, spola ut orenheter i ditt system, förbättra hudtonen och fastheten samt hjälpa till med muskelvärk efter träning.

Infraröda bastur är ett av de säkraste sätten att avgifta kroppen, eftersom det inte finns några risker associerade med det, till skillnad från exempelvis olika fasta kurer.

Fördelar med hudvård

Eftersom infraröda bastur använder ljus istället för värme för att inducera svettningen finns det mindre risk för uttorkning eller brännskador jämfört med traditionella bastur. Vid regelbunden användning har många människor sett förbättringar i sin hudton och -struktur på grund av ökad syresättning på grund av stimuleringen från det infraröda ljuset. Det hjälper också till att öka kollagenproduktionen, vilket kan bidra till att minska rynkor över tid. Dessutom främjar behandlingen en bättre blodcirkulation, vilket resulterar i en mjukare hud med färre orenheter och akneutbrott.

SE PRODUKTEN

SLUTSATS

Sammantaget finns det många goda skäl att investera i en infraröd saunafilt. Det kommer inte bara att hjälpa till att minska stressnivån efter en lång arbetsdag, utan det hjälper också till att främja frisk hud och förbättrad hjärt-kärlhälsa.

Om du funderar på att prova en infraröd saunafilt, läs mer om Comforth Luxury Infraröd Saunafilt genom att klicka på knappen nedan.

GÅ TILL PRODUKTEN

LÄS MER

IPL och sol - Kan jag använda IPL på sommaren?

IPL och sol - Kan jag använda IPL på sommaren?

För att undvika oönskade biverkningar rekommenderas att man undviker intensiv solexponering 1 vecka före och 24 timmar efter behandling med IPL-hårborttagning. Som en försiktighetsåtgärd rekommend...

Läs mer
Välbefinnande börjar här: Hur en bastufilt kan öka ditt välbefinnande

Välbefinnande börjar här: Hur en bastufilt kan öka ditt välbefinnande

Välbefinnandet börjar här med en bastufilt hemma. Minska stressen, förbättra sömnkvaliteten och få en friskare hud.

Läs mer
x