icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

Artikel: IPL och sol - Kan jag använda IPL på sommaren?

IPL och sol - Kan jag använda IPL på sommaren?

För att undvika oönskade biverkningar rekommenderas att man undviker intensiv solexponering 1 vecka före och 24 timmar efter behandling med IPL-hårborttagning. Som en försiktighetsåtgärd rekommenderas dock att man undviker intensiv solexponering 2 veckor före och 48 timmar efter behandlingen. Detta innebär att solbad och solarium bör undvikas under denna period.

Det är dock fortfarande tillåtet att vistas ute i solen om du använder solkräm med minst faktor 30. Det är viktigt att notera att dessa försiktighetsåtgärder endast gäller för de delar av kroppen där IPL-behandlingen har utförts eller kommer att utföras.

Varför ska man inte vistas i solen under IPL-behandling?

När huden utsätts för solens strålar uppstår vävnadsskador. För att ytterligare skydda huden mot solens strålar producerar huden mer melanin, vilket ger huden dess mörkare färg.

Huden har dock drabbats av en miniskada som måste läka innan IPL kan användas på huden, eftersom huden är särskilt sårbar. Det är viktigt att följa försiktighetsåtgärderna även om du inte har någon solbränna, eftersom huden kan ha skadats av solexponering.

Så, kan man inte använda IPL på sommaren?

Ja, det är möjligt att använda IPL-hårborttagning på sommaren, men det är viktigt att skydda de behandlade områdena från solens strålar genom att använda solkräm, min. faktor 30.

Vi rekommenderar dock att man undviker IPL-behandling i ansiktet på sommaren eftersom det kan vara svårt att undvika solens strålar under veckan före behandlingen.

Områden som armhålor och intima områden är bra att behandla på sommaren eftersom de vanligtvis är mindre utsatta för solljus.

En IPL-behandling tar vanligtvis några månader att slutföra, så om du vill ha silkeslena ben i sommar är det bäst att påbörja behandlingen under vintern eller hösten.

Om du tenderar att få mörkare hud på sommaren rekommenderar vi att du skjuter upp behandlingen eftersom det ökade melaninet i huden kan göra behandlingen mindre effektiv.

Hur är det med självbrunare?

När du använder självbrunare aktiveras pigmentet i överhuden på samma sätt som solen gör. Därför är det viktigt att undvika att använda självbrunare en vecka före behandlingen, precis som om du skulle ha solat. Självbruning kan påverka kontrasten mellan hud och hår, vilket gör IPL-behandlingen mindre effektiv.

Om du redan har använt självbrunare är det en bra idé att vänta minst en vecka efter den senaste appliceringen innan du påbörjar en IPL-behandling. På så sätt kan du vara säker på att få bästa resultat.

LÄS MER

Guide: Gua Sha - Din väg till naturligt vacker hud

Guide: Gua Sha - Din väg till naturligt vacker hud

Välkommen till en värld av naturlig skönhet och välbefinnande. Här kommer vi att fördjupa oss i det fascinerande ämnet Gua Sha. En antik kinesisk skönhetsmetod som har blivit mycket populär i den ...

Läs mer
Fördelar med en Infraröd Bastufilt

Fördelar med en Infraröd Bastufilt

När vardagens stress blir för mycket är det viktigt att ta ett steg tillbaka och ta hand om sig själv. Ett sätt att göra detta är att investera i en infraröd bastufilt. Fler och fler människor anvä...

Läs mer
x