icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

FÅ VACKER HUD AV EN NATTS SÖMN

9 TIPS FÖR BÄTTRE SKÖNHETSSÖMN

Ett av de absolut viktigaste tillfällena att ta hand om sin hud på är strax innan läggdags. När vi sover återhämtar sig såväl våra muskler som vår hjärna. Faktum är att alla celler i vår kropp läker när vi sover och cellerna i vår ansiktshud är inget undantag. Därför är det otroligt viktigt att man korrekt förbereder sin ansiktshud ordentligt för den plats vi tillbringar en tredjedel av våra liv – nämligen i sängen. Vi kommer i detta blogginlägg att gå igenom 9 konkreta tips som du kan använda för att vakna vackrare varje morgon.

Om man dagligen genomgår ett effektivt hudvårdsprogram innan sin välförtjänta skönhetssömn kan man förvänta sig en vackrare och mer levande daglig lyster samt en hud som håller sig ung, vacker och spänstig betydligt längre. Det handlar inte bara om att använda rätt produkter utan även om att konsekvent dagligen underhålla sin hud. Om man gör detta kommer man aldrig att ångra det. Här följer våra bästa konkreta tips på hur du enkelt kan införliva skönhet och hälsa i din skönhetssömn.

VÅRDA DIN ANSIKTSHUD INNAN SÄNGGÅENDET

Oavsett om du använder smink eller inte, eller om du lider av akne eller liknande, är det viktigt att komma ihåg att rengöra ansiktshuden innan sänggåendet. Rengöring bidrar till att:

  • Rengöra porerna. När du avlägsnar smink, död hud och talg får ansiktshuden äntligen möjlighet att andas. För effektiv rengöring med dermatologiskt djup kan du med fördel använda MicroDerm en eller två gånger i veckan.
  • Avlägsna fett och talg från huden. Även om du har torr hud kommer du att ha en del naturligt ansamlat fett på huden i slutet av dagen. Om man inte tvättar bort detta kan porerna täppas till, vilket kan ge upphov till akne och finnar. Om du rengör din hud innan du lägger dig kommer detta fett inte att ha tid att under natten skapa problem för dig och din hud.
  • Förebygga rynkor. Om huden inte rengörs kan den åldras i förtid och rynkor kan utvecklas, eftersom huden med tiden förlorar sin fukt och livlighet.
  • Fräscha upp din hud – och ditt sinne. Din hud kommer att se mjukare och renare ut när din nattliga rengöring har avlägsnat smutsen från den. Dessutom kommer du att känna dig fräschare, renare och vackrare när du lägger dig för att sova. Trots fördelarna lever många av oss så hektiska liv att vi ofta försummar rengöring av ansiktshuden innan läggdags.

Om vi inte ordentligt tar hand om vår hud redan när vi är unga kommer vi att ångra oss längre fram i livet. Det är dock aldrig för sent att börja följa en ordentlig hudvårdsrutin. Men hur ska vi kunna rengöra huden ordentligt när vi varken har tid eller pengar att lägga på en massa dyra skönhetsprodukter?

VÅRA TIPS - del 1

1. Ta dig tid. Ofta hoppar vi över vår nattliga hudvårdsrutin av den enkla anledningen att vi är för trötta efter en hektisk dag. Vi rekommenderar att man prioriterar sin hudvård, trots att man reser eller kommer hem sent. När man väl vet hur lång tid hudvårdsrutinen tar bör man avsätta den tiden i sin kvällsrutin. Om din hudvårdsrutin tar 10 minuter stänger du av TV:n 10 minuter tidigare. Din hud kommer att tacka dig dagen efter.

2. Använd rätt produkter. Du kanske ibland har undrat varför det är skillnad på dagkräm och nattkräm? Det beror på att huden är mer genomtränglig på natten. Detta innebär att huden lättare absorberar aktiva ingredienser under natten än under dagen och det är därför de produkter man använder innan man lägger sig är extremt viktiga. Men huden förlorar också en del vätska under natten. Vi rekommenderar därför att man använder sina mest potenta hudvårdsprodukter innan sänggåendet och en tyngre ansiktskräm för att hålla fukten inne. De lättare produkterna bör användas dagtid. Om du upplever begynnande ålderstecken kan vi rekommendera CellCare Repair Kräm, som är specialdesignad för att boosta hudens kollagenproduktion och naturliga regenereringsförmåga.

3. Ge dig själv en ansiktsbehandling. Som nämnts ovan är huden mer genomtränglig under dygnets mörka timmar. Därför är detta den perfekta tidpunkten att skämma bort sig själv med en ansiktsmask eller ge sig själv en effektiv diamantslipning med ånga och cellregenererande kräm med vårt Spapaket för endast 1 765 SEK.

Varmt vatten på ansiktshuden bidrar till porernas avslappning, så att det blir lättare att avlägsna smuts, talg och bakterier från huden. Ånga kommer med sin högre temperatur att fungera ännu bättre än varmt vatten och kommer även att få dig att känna dig avslappnad och ge dig en fantastisk känsla av välmående innan läggdags. Du kan med fördel använda vår Nanojoniska Ansiktsångare, som även den ingår i spapaketet. 

SPAPAKETET

Varmt vatten på ansiktshuden hjälper till att slappna av huden och öppna porerna, så att de lättare kan rengöras från smuts, talg och bakterier. Ånga, med sin högre temperatur, fungerar ännu bättre än varmt vatten och kommer också att få dig att slappna av och må bra före sänggåendet. Du kan med fördel använda vår Nanojonisk Ansiktsångare, som också ingår i spapaketet.

Se produkten

VÅRA TIPS - del 2

4. Dubbelrengöring. Även om du har rengjort din hud en gång är huden inte nödvändigtvis till 100 % rengjord. En rengöring räcker ofta inte för att avlägsna all talg, död hud eller allt smink. Mycket smink är avsett att hålla i 12 - 24 timmar. Därför rekommenderar vi att man alltid rengör två gånger för att kunna vara säker på att huden är helt ren.

5. Skölj och torka korrekt. Kom alltid ihåg att skölja ansiktet noggrant efter användning av din ansiktsrengöring. Huden mår inte bra av att rester av rengöringsmedel eller tvål sitter kvar över natten.

Därefter är det naturligtvis viktigt att torka ansiktet. Undvik att använda samma handduk varje dag, eftersom bakterier kan ansamlas i den fuktiga miljön. Vi rekommenderar därför att du använder en nytvättad och fräsch handduk eller en ansiktsservett att torka ansiktet med.

6. Använd en silkeskudde eller ett silkesörngott. Silke stöter bort fukt och håller din hud lika vacker som när du gick till sängs. Det förhindrar även att bakterier ansamlas i örngottet, vilket är fallet med många andra typer av örngott. Överväg därför att skaffa ett silkesörngott för din kudde.

7. Drick ett (litet) glas vatten. Som tidigare nämnts mister din hud en del fukt under natten. Därför bör du dricka vatten innan sänggåendet så att huden lättare kan behålla fukten. Se till att inte dricka för mycket, så att du slipper springa på toaletten under natten.

8. Vädra ut inför natten. Kemikalier från rengöring, damm, dammkvalster och annat kan ackumuleras under dagen. Därför bör du skydda din hud mot dålig luftkvalitet genom att vädra ut inför natten, så att du kan vakna med en vacker lyster i huden.

9. Sov länge (och bättre). Ju längre du sover, desto mer tid får din kropp och hud på sig att göra sig redo för en ny dag, vilket ger den en vackrare och mer levande lyster. Tyvärr är det långt ifrån alla som kan uppnå de magiska 8 timmarna varje dygn. Här har du några tips som du kan använda för att sova längre och få mer ut av sömnen:

9.1 Stäng av alla skärmar 90 minuter innan läggdags. Lägg tiden på att läsa en bok eller umgås med nära och kära.

9.2 Lägg dig vid samma tidpunkt varje dag.

9.3 Avlägsna all elektronik från sovrummet.

9.4 Ta magnesiumtillskott ca 30 minuter före sänggåendet. Magnesium bidrar till en bättre sömnkvalitet.

9.5 Använd om möjligt mörkläggningsgardiner och dämpa lamporna på kvällen.

 9.6 Få solljus under dagen (gärna tidigt). Solljus bidrar till att reglera din naturliga dygnsrytm.

9.7 Undvik koffein på eftermiddagen och kvällen. Koffein har en halveringstid på ca 5 timmar. Ett exempel: Om du dricker en dubbel espresso kl. 17.00 kommer du fortfarande att ha koffein i blodet kl. 22.00. Detta motsvarar att precis ha druckit en vanlig espresso, vilket kan påverka din nattsömn. Försök därför att bara inta koffein på morgonen och förmiddagen.

BONUS TIPS: FÅ EGENSKAPERNA HOS LAVENDEL VÄXTEN

Doften av lavendel är känd för att ha en avslappnande effekt. Det är bevisat att lavendel kan sänka blodtrycket och pulsen, vilket optimerar möjligheterna för en god natts sömn. Dessutom har lavendel en underbar färg som du kommer att uppskatta varje morgon.

Se Produkten

Läs mer

Är IPL-hårborttagning farlig?

Är IPL-hårborttagning farlig?

Laserhårborttagning är populärt bland dem som vill ha en hårborttagningslösning som är mer permanent än andra metoder. Att använda laser för hårborttagning fungerar genom att hårsäckarna förhindras...

Läs mer
Guide: Gua Sha - Din väg till naturligt vacker hud

Guide: Gua Sha - Din väg till naturligt vacker hud

Välkommen till en värld av naturlig skönhet och välbefinnande. Här kommer vi att fördjupa oss i det fascinerande ämnet Gua Sha. En antik kinesisk skönhetsmetod som har blivit mycket populär i den ...

Läs mer
x