Är IPL-hårborttagning farlig?

Säkerhet och förhållningsregler vid permanent hårborttagning

  Laserhårborttagning är populärt bland dem som vill ha en hårborttagningslösning som är mer permanent än andra metoder. Att använda laser för hårborttagning fungerar genom att hårsäckarna förhindras från att producera nya hårstrån.

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Laserhårborttagning fungerar genom att döda hårsäckar. Lasern skadar bara hårsäckarna under en aktiv hårväxtcykel och därmed krävs flera behandlingar (vanligtvis minst 5 - 7) med en veckas mellanrum för att stoppa hårväxten helt och hållet. 

För vissa människor är laserhårborttagning inte helt permanent. Du kan behöva underhållsbehandling med några månaders mellanrum för att förhindra att enskilda hårstrån fortfarande växer ut.

Behandlingen är ofta dyr. Professionell laserhårborttagning kan kosta över 1 000 SEK per behandling och det kan krävas åtskilliga sessioner för att de önskade resultaten ska uppnås. Det kan alltså komma att kosta många tusenlappar att få släta ben.

Du kan dock beställa en IPL-hårborttagningslaser för hemmet för mindre än 1 000 SEK. Många ser detta som en fördelaktig investering, men man bör vara medveten om både för- och nackdelarna.

VAD ÄR IPL? FÖR- OCH NACKDELAR

Det finns två typer av hemprodukter för permanent hårborttagning. Den ena är en riktig laser och den andra använder intensivt pulserande ljus (IPL). Båda avlägsnar hår och båda är mindre kraftfulla än den maskin som används när du behandlas på en klinik.

IPL för hemmabruk är säker att använda även för amatörer, så du behöver inte oroa dig för att bli skadad eller överbehandla dig själv i din strävan efter slät hud (följ dock alltid instruktionerna noga).

Nackdelarna med IPL för hemmabruk är att det kan krävas ett par behandlingar mer för att bli helt hårfri än vid behandling på klinik, eftersom maskinen är mindre kraftfull. Detta kompenseras dock av att du bara betalar för maskinen, inte för behandlingarna. Dessutom är klinikmaskiner ofta större och därför kan en helkroppsbehandling i hemmet ta lite längre tid än på klinikerna.

Comforth IPL kan ställas in på "autoläge". Maskinen kommer då att avge ljusimpulser automatiskt när den rör sig längs huden, vilket förenklar och snabbar upp behandlingen.

OBS: Vi rekommenderar att du alltid gör ett punkttest innan behandlingen för att verifiera frånvaron av negativa hudreaktioner. Vi rekommenderar INTE användning av IPL för gravida och ammande.

SÄKERHET OCH RISKER MED IPL

Känslig hud – Känslig, torr eller fet hud kommer inte att ge upphov till några komplikationer. Om din hud är mycket känslig kan du eventuellt behöva använda en lägre styrkenivå än rekommenderat. Det kommer att ta lite längre tid för resultaten att visa sig, men annars är det inga problem.

Solbrändhet – Använd INTE IPL om din hud är solbränd. Vänta i 48 timmar efter det att solbrännan har försvunnit innan du använder IPL igen.

Rosacea – Faktum är att IPL används för behandling av rosacea. Men den typ av IPL du använder för hårborttagning är inte riktigt densamma och därför kan du inte använda Comforth IPL mot rosacea. IPL-hårborttagning kommer dock inte att förvärra rosacean och du kan utan problem använda maskinen om du har rosacea.

Använd INTE IPL om du lider av följande hudåkommor: - Hyperestesi - Kontaktdermatit - Fotosensitivitet Om du inte lider av något av ovannämnda är användning av IPL 100 % säker.

Comforth IPL är såväl FDA-, CE-, ROHS- som FCC-certifierad, så du behöver inte oroa dig för dina behandlingar. 

  VEM BÖR ANVÄNDA IPL DÄRHEMMA?

En av de största nackdelarna med laserhårborttagning i hemmet är att IPL inte fungerar på alla hår- och hudfärger. IPL påverkar pigmenten i hårsäcken och är endast effektivt när kontrasten mellan hud och hår är tillräckligt stor. Därför har IPL bäst effekt på personer med ljus hud och mörkt hår. 

  Personer med mörkare hud riskerar brännskador. IPL fungerar inte heller för mycket ljusa hårstrån, eftersom pigmentnivån är för låg. Se diagrammen nedan för att avgöra om IPL kommer att kunna avlägsna din hårväxt och vilken av Comforth IPLs styrkenivåer du ska använda:

COMFORTH IPL

Comforth IPL är det säkra valet om du vill ha ett tryggt, ekonomiskt, enkelt och permanent sätt att avlägsna hår på.

Comforth IPL kan användas över hela kroppen och använder klinisk teknik som är certifierad för säker och effektiv hemmabehandling. 

Vi är så säkra på Comforth IPLs effektivitet att vi erbjuder en utökad 90-dagars 100 % nöjdhetsgaranti. Håll dig permanent hårfri – eller få pengarna tillbaka!