icon Hoppa till innehållet
+40 000 nöjda kunder

HUR MAN FÅR SILKESLEN HUD MED IPL-HÅRBORTTAGNING

ALLT OM PERMANENT HÅRBORTTAGNING HEMMA

I en värld där slät hud har blivit ett skönhetsideal är det inte förvånande att många människor letar efter effektiva metoder för att ta bort oönskat hår. En av de mest populära metoderna är IPL hårborttagning. Men vad är det exakt och hur fungerar det? I den här guiden kommer vi att gräva djupare i ämnet och dela några av de erfarenheter våra användare har haft med denna metod.

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Laserhårborttagning fungerar genom att döda hårsäckar. Lasern skadar bara hårsäckarna under en aktiv hårväxtcykel och därmed krävs flera behandlingar (vanligtvis minst 5 - 7) med en veckas mellanrum för att stoppa hårväxten helt och hållet. 

För vissa människor är laserhårborttagning inte helt permanent. Du kan behöva underhållsbehandling med några månaders mellanrum för att förhindra att enskilda hårstrån fortfarande växer ut.

Behandlingen är ofta dyr. Professionell laserhårborttagning kan kosta över 1 000 SEK per behandling och det kan krävas åtskilliga sessioner för att de önskade resultaten ska uppnås. Det kan alltså komma att kosta många tusenlappar att få släta ben.

Du kan dock beställa en IPL-hårborttagningslaser för hemmet för 2.595 SEK. Många ser detta som en fördelaktig investering, men man bör vara medveten om både för- och nackdelarna.

VAD ÄR IPL? FÖR- OCH NACKDELAR

Det finns två typer av hemprodukter för permanent hårborttagning. Den ena är en riktig laser och den andra använder intensivt pulserande ljus (IPL). Båda avlägsnar hår och båda är mindre kraftfulla än den maskin som används när du behandlas på en klinik.

IPL för hemmabruk är säker att använda även för amatörer, så du behöver inte oroa dig för att bli skadad eller överbehandla dig själv i din strävan efter slät hud (följ dock alltid instruktionerna noga).

Nackdelarna med IPL för hemmabruk är att det kan krävas ett par behandlingar mer för att bli helt hårfri än vid behandling på klinik, eftersom maskinen är mindre kraftfull. Detta kompenseras dock av att du bara betalar för maskinen, inte för behandlingarna. Dessutom är klinikmaskiner ofta större och därför kan en helkroppsbehandling i hemmet ta lite längre tid än på klinikerna.

Comforth IPL kan ställas in på "autoläge". Maskinen kommer då att avge ljusimpulser automatiskt när den rör sig längs huden, vilket förenklar och snabbar upp behandlingen.

OBS: Vi rekommenderar att du alltid gör ett punkttest innan behandlingen för att verifiera frånvaron av negativa hudreaktioner. Vi rekommenderar INTE användning av IPL för gravida och ammande.

IPL HÅRBORTTAGNING MED COMFORTH SCANDINAVIA

COMFORTH IPL PRO - NY OCH FÖRBÄTTRAD IPL HÅRBORTTAGARE

Undvik oönskad hårväxt och uppnå silkeslen, slät hud med Comforth IPL Pro - det senaste och mest avancerade inom permanent hårborttagning hemifrån.

Behandlingen är mild, smärtfri och effektiv på alla delar av kroppen - inklusive ansikte och intimområden.

Comforth IPL Pro är kliniskt godkänd för hemmabruk och levererar på bara några veckor märkbara och varaktiga resultat

✓ 2-3 gånger starkare än andra IPL'er
✓ Slipp röda prickar och inåtväxande hår
✓ Snabba och långvariga resultat
✓ Spara tid och pengar på klinikbesök
✓ Enkelt, effektivt och säkert

Se produkten

COMFORTH IPL - PERMANENT HÅRBORTTAGARE

Om permanent hårborttagning är nytt för dig, är Comforth IPL det perfekta sättet att börja på. Om du redan går till professionella behandlingar, är maskinen ett smart och ekonomiskt sätt att inkorporera veckovisa behandlingar hemma.

Comforth IPL är av hög kvalitet, kompakt och lätt att använda utan tidigare erfarenhet. Comforth IPL kan ställas in på "autoläge". Här blixtrar maskinen automatiskt i takt med att den förs längs huden, vilket ger en snabbare och enklare behandling.

Se produkten

Hur fungerar IPL hårborttagning hemma?

IPL hårborttagning hemma fungerar genom att sända ut korta, intensiva ljuspulser som absorberas av melaninet (färgämnet) i håret. När ljuset absorberas omvandlas det till värme som förstör hårfollikeln, vilket förhindrar framtida hårväxt. Det är en relativt smärtfri process, även om vissa människor kan uppleva en lätt stickande känsla under behandlingen.

Hur fungerar IPL hårborttagning hemma?

Många av våra kunder har haft positiva erfarenheter av IPL hårborttagning hemma. De berättar att behandlingen är effektiv för att minska hårväxten, och att de har sett betydande resultat efter flera behandlingar. Flera av våra kunder har märkt en minskning av hårväxten med upp till 90% efter 6-12 behandlingar. Det är dock viktigt att notera att resultaten kan variera från person till person, och det kan ta längre tid för vissa människor att se resultat.

VEM BÖR ANVÄNDA IPL DÄRHEMMA?

En av de största nackdelarna med laserhårborttagning i hemmet är att IPL inte fungerar på alla hår- och hudfärger. IPL påverkar pigmenten i hårsäcken och är endast effektivt när kontrasten mellan hud och hår är tillräckligt stor. Därför har IPL bäst effekt på personer med ljus hud och mörkt hår. 

  Personer med mörkare hud riskerar brännskador. IPL fungerar inte heller för mycket ljusa hårstrån, eftersom pigmentnivån är för låg. Se diagrammen nedan för att avgöra om IPL kommer att kunna avlägsna din hårväxt och vilken av Comforth IPLs styrkenivåer du ska använda:

IPL LASER: FÖRE / EFTER

IPL hårborttagning hemma är en effektiv metod för att minska oönskad hårväxt. Även om det krävs flera behandlingar för att se betydande resultat, har många av våra kunder upplevt positiva erfarenheter.

Före

Efter

Hur många IPL-behandlingar är nödvändiga?

Antalet nödvändiga IPL-behandlingar kan variera beroende på flera faktorer, inklusive hårets färg och tjocklek samt det område som behandlas.

Generellt sett behöver de flesta människor mellan 6 och 12 behandlingar för att se betydande resultat. Det är viktigt att följa produktens rekommendationer för användning av din IPL-enhet för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

Kan du ta bort hår permanent hemma?

Ja, det är möjligt att permanent ta bort hår hemma. IPL och laser hårborttagning är båda metoder som kan ge långvariga resultat. Det är dock viktigt att notera att "permanent" i detta fall betyder en betydande minskning av hårväxten snarare än en fullständig borttagning av allt hår.

För de flesta människor innebär detta att de kommer att se en betydande minskning av hårväxten, men de kan fortfarande behöva sporadiska underhållsbehandlingar för att hålla huden slät.

SÄKERHET VID IPL HÅRBORTTAGNING

ÄR IPL HÅRBORTTAGNING FARLIGT?

I en värld där slät och hårfri hud är ett skönhetsideal, har IPL hårborttagning blivit en populär metod för att uppnå detta. Men är det säkert? Här kommer vi att fördjupa oss i ämnet och ge dig en grundlig förståelse för IPL hårborttagning, dess säkerhet och vad du bör vara uppmärksam på.

SÄKERHETSASPEKTER VID IPL HÅRBORTTAGNING

Som grundprincip är permanent hårborttagning generellt inte skadlig. Som med alla kosmetiska behandlingar finns det dock vissa säkerhetsaspekter man bör vara uppmärksam på när det gäller IPL hårborttagning. Det är viktigt att förstå dessa innan du bestämmer dig för att fortsätta med behandlingen. Generellt anses IPL behandling vara säker. Men som med alla behandlingar finns det en risk för biverkningar. Dessa är dock vanligtvis milda och tillfälliga.

RISKER OCH BIVERKNINGAR VID IPL HÅRBORTTAGNING

De vanligaste biverkningarna vid IPL hårborttagning är tillfälliga och kan inkludera rodnad, svullnad och irritation i det behandlade området. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis inom några timmar till dagar efter behandlingen. I sällsynta fall kan mer allvarliga biverkningar som brännskador uppstå, men detta är mycket ovanligt och sker vanligtvis endast om behandlingen inte utförs korrekt.

HUR KAN JAG SE TILL ATT MIN IPL BEHANDLING INTE SKADAR?

För att säkerställa att din IPL behandling är säker är det viktigt att följa alla instruktioner i bruksanvisningen. Det är också viktigt att göra ett test på ett litet hudområde innan hela behandlingen för att se hur din hud reagerar på behandlingen. Om du upplever någon form av obehag eller allvarlig rodnad bör du stoppa behandlingen.

SÄKERHET OCH RISKER MED IPL

Känslig hud – Känslig, torr eller fet hud kommer inte att ge upphov till några komplikationer. Om din hud är mycket känslig kan du eventuellt behöva använda en lägre styrkenivå än rekommenderat. Det kommer att ta lite längre tid för resultaten att visa sig, men annars är det inga problem.

Solbrändhet – Använd INTE IPL om din hud är solbränd. Vänta i 48 timmar efter det att solbrännan har försvunnit innan du använder IPL igen.

Rosacea – Faktum är att IPL används för behandling av rosacea. Men den typ av IPL du använder för hårborttagning är inte riktigt densamma och därför kan du inte använda Comforth IPL mot rosacea. IPL-hårborttagning kommer dock inte att förvärra rosacean och du kan utan problem använda maskinen om du har rosacea.

Använd INTE IPL om du lider av följande hudåkommor: - Hyperestesi - Kontaktdermatit - Fotosensitivitet Om du inte lider av något av ovannämnda är användning av IPL 100 % säker.

Comforth IPL är såväl FDA-, CE-, ROHS- som FCC-certifierad, så du behöver inte oroa dig för dina behandlingar. 

STARTA DITT PROGRAM IDAG

Den permanenta hårborttagaren från Comforth Scandinavia kan användas av alla vars hud- och hårfärg faller under "lämplig" i tabellen ovan. Vi rekommenderar behandling en till två gånger i veckan i 5-12 veckor, varefter man kan minska frekvensen till bara varannan vecka till en gång i månaden.

Så om du önskar mjukare, slätare och hårfri hud, köp Comforth IPL genom att klicka på knappen nedan:

GÅ TIL PRODUKTEN

HAR DU FRÅGOR?

Vanliga frågor om IPL Hårborttagning

IPL HÅRBORTTAGNING

Läs mer

Allt du behöver veta om diamantslipning

Allt du behöver veta om diamantslipning

Hudproblem kan ibland ta större plats i våra liv än de borde. Naturligtvis har vi många andra saker att tänka på – karriär, kärleksliv, familj och vänner eller vad man ska titta på på Netflix. Men ...

Läs mer
9 tips för bättre skönhetssömn

9 tips för bättre skönhetssömn

Ett av de absolut viktigaste tillfällena att ta hand om sin hud på är strax innan läggdags. När vi sover återhämtar sig såväl våra muskler som vår hjärna. Faktum är att alla celler i vår kropp läke...

Läs mer
x